Viata-i scurta. Ia-ti vacanta!

Despagubiri pentru zboruri intarziate sau anulate – Cum le primesti?

0 41

Cand avionul a intarziat sau mai rau, a fost anulat, accepti pur si simplu asta sau vrei sa primesti despagubiri de la compania aeriana, cu atat mai mult cu cat pretul biletului nu e chiar unul de trecut cu vederea?

Presupun ca raspunsul este cea de-a doua varianta, asa ca in cele ce urmeaza vom vedea care sunt solutiile pe care le poti folosi in cazul in care vrei sa primesti despagubiri pentru zboruri intarziate sau anulate.

Imagineaza-ti acest scenariu care, din pacate, se va transforma in realitate intr-o zi, daca nu cumva ai patit deja asta: – Vii la timp la aeroport, pentru a pleca la munca sau in vacanta, cu doua ore inainte, si constati ca zborul are intarziere. Sau, mai rau, avionul nu mai decoleaza deloc din varii motive.

Exista o lege, 261/2004 a UE care apara drepturile pasagerilor. Chiar daca in mare masura companiile aeriene se feresc ca dracu de tamaie sa pomeneasca de ea, puteti cere pana la 600 de euro pentru un zbor anulat sau intarziat. Interesant este ca doar 2% din pasageri cer despagubiri in fiecare an. Ceea ce inseamna ca 98% nu se obosesc sa faca nimic, probabil din cauza birocratiei de care cred ca se lovesc sau a refuzului companiilor aeriene de a oferi compensatii.

Exista trei variante pentru a primi despagubiri pentru zboruri intarziate sau anulate. Prima optiune este sa faci chiar tu demersurile necesare, sa te interesezi despre documente, sa le completezi si sa le trimiti pentru a fi analizate si a ti se raspunde.

A doua ar fi sa te adresezi unui avocat care va sti ce trebuie sa faca. Dar e o varianta cam scumpa.

Cea de-a treia si cea mai comoda ar fi sa te adresezi unei companii care se ocupa exclusiv de acest aspect, care sa faca toata munca pentru tine, bineinteles, in schimbul unui comision care nu e urias, dar care te scapa de toata hartogaraia si documentele de care ar trebui sa te ocupi singur.

  • Iti evalueaza cazul si pregatesc cererea catre compania aeriana. – Avocatii firmei vor redacta documentele justificative in vederea revendicarii compensatiei.
  • Se ocupa de toate documentele – Pregatesc toate documentele necesare, depun cererea la compania aeriana ocupandu-se de comunicarea ulterioara cu aceasta in vederea solutionarii cazului.
  • Actioneaza in instanta. – In cazul in care compania aeriana refuza sa plateasca despagubirile, pot initia un proces in instanta. Caz in care EI VOR ACOPERI TOATE TAXELE legale si costurile suplimentare.

Asadar, exista o posibilitate simpla pentru a mai amortiza din cheltuielile zborului, mai ales daca esti un calator frecvent, cu conditia de baza ca avionul sa aiba intarziere sau ca zborul sa fie anulat.
Formularul de mai jos iti sta la dispozitie oricand* pentru a obtine despagubiri pentru zboruri intarziate sau anulate. De asemenea, daca ai vreun prieten care a patit-o, trimite-i articolul. Poate iti va face cinste…


*Daca ne vizitezi de pe mobil nu vei vedea formularul. Poti accesa link-ul urmator:
Compensatii pentru zboruri intarziate sau anulate

 

loading...

Comentarii
Loading...