Viata-i scurta. Ia-ti vacanta!

Noul aeroport Istanbul-functional din 5 aprilie

0 214

Autoritatile din Turcia au anuntat ca incep operatiunile de transfer catre noul aeroport Istanbul . Mutarea zborurilor de la Ataturk catre noul aeroport Istanbul va incepe pe 5 aprilie.

Cum vor fi afectate zborurile in Istanbul

Operatiunea se va face pe parcursul a circa 45 de ore, timp in care vor fi afectate atat aterizarile cat si decolarile de pe Aeroportul Ataturk.

Transferul tuturor zborurilor va incepe pe data de 5 aprilie la ora 3 a.m. ora locala.
In perioada transferului, atat Aeoportul Istanbul cat si Ataturk vor opera numai zboruri de baza, aterizatile si decolarile fiind limitate la un numar de 35 pe ora.

Ulterior transferului, pe aeroportul Ataturk nu vor mai fi operate zboruri de pasageri interne sau internationale.

Terminalele vor fi utilizate exclusiv pentru zboruri cargo, air taxi, zboruri oficiale si pentru mentenanta.

Ce capacitate are aeroportul din Istanbul?

Noul aeroport Istanbul a carui inaugurare a avut loc pe 29 octombrie 2018, va avea o capacitate de 90 de milioane de pasageri pe an. Asta doar in prima faza. Dupa finalizarea constructiilor, uriasul aeroport va putea primi nu mai putin de 200 de milioane de oameni anual, gazduind zboruri catre 350 de destinatii din intreaga lume.

Capacitatea marfurilor tranzitate este de 2,5 milioane de tone fiind preconizat un maxim de 5,5 milioane de tone anual la finalizarea lucrarilor.

In cazul in care aveti zboruri programate spre Istanbul in perioada 5-7 aprilie este recomandat sa va interesati la compania aeriana unde va ateriza cursa in care va veti imbarca. Distanta de la noul aeroport pana in Istanbul este semnificativa.

loading...

Comentarii
Loading...