Viata-i scurta. Ia-ti vacanta!

Vacanta la cabana din lemn de la poalele muntilor

0 228

Pe vremuri, pentru cei care astazi nu mai sunt foarte tineri, zilele petrecute la munte nu puteau exista fara vizita la o cabana, fie ea „Trei Brazi”, a „Secuilor”, „Piatra Mare” sau „Leaota„, pe cale de disparitie, din pacate. Acum e mai comod sa urci cu telecabina pana la Babele, sa mananci un gratar si sa pleci acasa. Oricum stai mai mult pe drum decat la munte. Exista din fericire si variante care amintesc de vacanta la cabana din lemn de pe vremuri, cum ar fi Cabana Muschetarilor.

1 Localizare

Localizare

„The Musketeers Cabana”, ca sa spunem si in engleza, se afla fix la poalele celor doua varfuri celebre ale Carpatilor: Moldoveanu si Nehoiu, in Porumbacu de Sus si poate fi o buna alternativa la Valea Prahovei pentru o vacanta la cabana.

Desi n-ai spune cand o vezi, cabana poate oferi adapost pentru 9 persoane, dar evident ca nu veti fi tinuti la usa daca nu indepliniti numarul maxim de turisti. Constructia, cu doua dormitoare, 5 paturi si doua grupuri sanitare are acces complet la toate utilitatile moderne – energie electrica, apa calda, incalzire, internet Wifi si ultima pe lista, televiziunea prin satelit de care mai repede ai vrea sa scapi pentru cateva zile.

2 Acces

Vacanta la cabana din lemn a Muschetarilor se poate face dupa ce ajungeti acolo fie cu masina, fie cu trenul. Mai exista varianta avionului pana la aeroportul din Sibiu (aflat la 40 km), de unde „cabanierii” va pot transfera.

Pentru ca am vorbit de „cabanieri”, gazdele nu va vor deranja in niciun fel, oferindu-va inimitate deplina, pentru ca nu louiesc in aceeasi cabana, ci intr-una aflata la o distanta acceptabila de vreo 60 de metri. Asta nu inseamna ca daca sunteti sociabili n-o sa aveti cu cine sa stati de vorba, ci din contra. Cu atat mai mult cu cat sunt destule de aflat despre zona asta plina de istorie.

The view and location was amazing! Our host was very helpful, accommodating, and eager to assist us to make our stay comfortable. Looking forward to returning!

Sarah Turist

3 Atractii

Atractii

Principala atractie nu poate fi decat muntele, cu tot ce are el mai frumos si mai sanatos: peisajele si aerul.

Pe langa asta, in zona se poate practica echitatia. Chiar daca nu stiti sa calariti, veti primi ceva lectii, asa incat sa aveti cu ce va mandri cand ajungeti acasa.

Orasul Sibiu, daca nu l-ati vizitat pana acum, ar merita sa i se dedice o zi, nu pentru ca avem acum un presedinte de acolo, ci pentru ca este intr-adevar frumos (nu presedintele, ci orasul).

Orasul Sighisoara, singura cetate medievala locuita din Europa, extrem de bine conservata este si ea aproape.

Pentru cei pasionati de pescuit, n-ar fi rea o iesire pentru mentinerea formei chiar la Olt, care se afla la doar 9 kilometri distanta. Unde mai pui ca poti sa faci seara un peste proaspat la gratarul din fata cabanei…

Daca nu mergeti la pescuit, nu inseamna insa ca veti ramane nemancati. Gazdele va pot ajuta in sensul asta, mai ales intr-o zona celebra pentru „operele de arta” in ale bucatariei.

Nu ramane decat sa renuntati la Valea Prahovei si sa alocati timpul pentrecut pe sosea unei alte destinatii. Mai putin frecventate (din fericire), cu oameni frumosi si calzi, peisaje de vis si aer curat.

4 Rezervare

Mai multe detalii pentru o vacanta la cabana din lemn si pentru cazare, puteti primi AICI

loading...

Comentarii
Loading...