Viata-i scurta. Ia-ti vacanta!

Vacanta perfecta in Balcic – Romania bulgareasca

Romania de dupa Vama Veche

0 217

Atractiile turistice din Balcic, dincolo de plaja si baie in Marea Neagra, care nu difera foarte mult de litoralul de la noi, sunt destule pentru a-ti petrece concediul in tara vecina si foarte prietena de la o vreme incoace. Ba chiar de cand rula Studio X la televiziunea de stat bulgara.

Vacanta perfecta in Balcic poate fi chiar asa. Desi pentru unii, statiunea este destul de departe, mai ales daca pleaca din nordul Romaniei, merita efortul de a conduce cateva ore. Mai ales dupa ce iesi din tara. Pana la statiunea cocheta nu ai de mers decat maxim o ora.

Pregatiri

Desi Balcic nu e foarte departe de tara, ar fi totusi bine sa va pregatiti macar masina pentru drum, mai ales daca plecati din nordul sau vestul tarii. Kilometrii se vor aduna, asa ca nu se stie ce poate sa apara pe drum si sa va strice concediul din prima zi. Cumparaturi nu aveti de ce sa faceti, decat daca v-ati hotarat sa nu le dati banii bulgarilor. Preturile sunt accesibile, ba chiar uneori mai mici decat in tara, mai ales la supermarket.

Drum

Daca nu punem la socoteala traficul si soselele din Romania, am putea spune ca drumul este perfect. Adica, de la Vama Veche e ca in palma, ba chiar veti observa ca pe un DN bulgaresc, uneori in curbe exista chiar si panta ca sa n-o ia masina razna daca aveti viteza mai mare, ceea ce e uimitor. De la granita nu mai aveti decat vreo ora de mers pana in statiune, respectand viteza legala. In general, politistii bulgari sunt destul de rari, insa trebuie sa aveti grija totusi in localitati, unde veti observa ca toata lumea „o lasa mai moale”.

Atractii

Balcicul este colţul cel mai drag inimii mele

Regina Maria A doua Regina a Romaniei

Am vorbit de vacanta perfecta in Balchik. Iar pentru unii, fara atractii nuVacanta perfecta in Balcic exista asa ceva. Iar oraselul asta e celebru mai ales datorita Reginei Maria. I s-a mai spus si „Coasta de Argint”, iar cei care l-au denumit asa n-au facut-o degeaba.

Una dintre cele mai importante atractii este Castelul impreuna cu gradina botanica. Povestea acestora este interesanta, dar cel mai bine ar fi sa o aflati la fata locului. Tot aici veti putea sa admirati o moară de apă, o fântână Nymphaeum şi o capelă a Sfintei Fecioare Maria.

De vazut ar mai fi de vazut muzeul de istorie, dar si biserici „batrane”, iar daca pasiunea pentru istorie merge mai departe, templul Cybele, descoperit in 2007 cu ocazia sapaturilor pentru constructia unui hotel. Templul a fost construit undeva in secolul 3 i.Hr. si a „functionat” nu mai putin de 700 de ani.

Plaje

La capitolul asta, Balcic sta cam prost, daca nu chiar e codas. Nu exista decat o zona care se poate numi plaja, „La silozuri” i se mai spune. Undeva la 400 pe 400 de metri de nisip, cu intrare lina in apa. In rest, care pe unde-apuca. In general, pe faleza mai sunt amenajate pseudo-plaje de catre proprietarii hotelurilor, ca sa aiba clientii totusi unde sa stea la soare. Insa vacanta perfecta in Balcic e clar ca nu va exista daca sunteti un „plajar” inrait.

Cazari si mancare

Vacanta perfecta in Balcic

Despre cazari numai de bine. Una dintre variantele castigatoare, testate de noi si despre care am vorbit AICI a fost  „Guesthouse Yordanovi”. Pe langa asta mai exista variante, in functie de ce-si doreste fiecare. Hotelurile de pe faleza sunt si ele excelente, mai ales datorita faptului ca mancarea este aproape. Trebuie spus ca aici, pe faleza, se pot manca cele mai bune scoici din zona, la terasa Old Boat. Una peste alta, Balcic-ul merita o vacanta din afara tarii. Macar pentru o comparatie intre ce nu este in Romania si este in afara ei.

loading...

Comentarii
Loading...